Ajankohtaista ATT-hankkeessa Ajankohtaista ATT-hankkeessa

Takaisin

AVAA-portaali on uudistettu

AVAA-portaali on uudistettu

AVAA-portaalin visuaalinen ilme on uudistettu. Portaaliin on myös lisätty uusia toiminnallisuuksia avointen aineistojen selailua ja hakua varten. Toivomme, että tutustutte uudistuneeseen palveluun ja annatte palautetta!

Etusivun kuvakarusellin kautta pääset nopeasti uusimpiin portaaliin lisättyihin aineistoihin käsiksi. Lisäksi etusivulta näet uusimmat uutiset sekä portaaliin lisätyt aineistotyypit. Aineistotyyppejä klikkaamalla saat näkyviin ne aineistot, jotka kuuluvat kyseiseen aineistotyyppiin.

Avatut aineistot -sivulla näet tarjolla olevat avoimet tutkimusaineistot. Viemällä kursorin aineistojen päälle näet tarkemman kuvauksen aineistoista. Klikkaamalla aineistoa saat kyseiseen aineistoon liittyvät tarkemmat tiedot sekä voit siirtyä aineistoon liittyviin sovelluksiin tai rajapintoihin. Voit rajata aineistoja valitsemalla sivun oikealta puolelta aineistotyypin. Sivun oikealla puolella on myös tekstihaku, jolla voit etsiä aineistoja.

Ohjeet aineiston avaajalle -sivulta löydät tietoa siitä, miten voit avata omat aineistosi AVAA-portaalissa.Tietoa palvelusta -sivulta löydät yleistä tietoa AVAA-palvelusta. Voit ottaa AVAA-palvelun tuottajiin yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

AVAA on avointen tutkimusaineistojen julkaisualusta. Palvelu on suunnattu sekä aineistojen avaajille että avointen aineistojen jatkohyödyntäjille. AVAA edistää eri tieteenalojen tutkimusdatan avointa saatavuutta. Aineistoja pääsee hyödyntämään kuka tahansa ilman kirjautumista. Aineistojen ja sovelluksien vientiin alustalle tarvitaan Haka-tunnistautuminen sekä palvelun tuottajan myöntämät käyttöoikeudet palvelimelle. AVAA on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama palvelu suomalaisen tutkimusjärjestelmän toimijoille.