Ajankohtaista ATT-hankkeessa Ajankohtaista ATT-hankkeessa

Takaisin

Apps4Finland –kilpailun avoin tiede ja tutkimus -haastekategorian voittaja valittu

Apps4Finland -kilpailun Avoin tiede ja tutkimus –haastekategoriassa tavoitteena oli löytää työ, joka kuvastaa avoimen tieteen ja tutkimuksen periaatteiden toteutumista ja samalla tuo esille uudenlaista ajattelua ja toimintatapaa. Esimerkkeinä ovat tieteen ja tutkimuksen toimintamallien uudistaminen, kansalaistieteen edistäminen, tieteen oivaltava popularisointi, avointen tietovarantojen hyödyntäminen tutkimuksessa sekä tutkimuksessa syntyvien julkaisujen ja tietovarantojen avoimuus.

Apps4Finland –palkintogaalassa 3.12. Kulttuuritehdas Korjaamolla haastekategorian voittajana palkittiin Linked Data Finland - Kansallinen linkitetyn avoimen datan palvelualusta (Linked Open Data) työkaluineen ja sovelluksineen

Palkitsemisen perusteina olivat yleisöäänestyksen tulokset sekä ATT-asiantuntijaryhmän arvio. ATT-asiantuntijaryhmän perusteita olivat:

    - Linked Data Finland on käynnistänyt ja edistänyt tutkimustietovarantojen hyödyntämistä, ja se toimii uranuurtajana semanttisten web-teknologioiden saralla. Hanke on osoittanut miten mahdollistetaan semanttisen tietosisällön automaattinen tuotanto, sisältöjen yhdistäminen, julkaiseminen käyttöön otettavina verkkopalveluina (webservice, mashup) sekä uusien kontekstiherkkien sovellusten tuottaminen.

Linked Data Finland –työryhmä: Eero Hyvönen, Jouni Tuominen ja Eetu Mäkelä

Onnea voittajille!