Ajankohtaista ATT-hankkeessa Ajankohtaista ATT-hankkeessa

Takaisin

Aineistonhallintasuunnitelmatyökalu Tuuli -projektin starttiseminaari 24.3.2015

Tuuli-projektin eli aineistonhallintasuunnitelmatyökalu-projektin starttiseminaari pidetään 24.3.2015 klo 9:30 - 14:00 Kaisa-talon seminaarihuoneessa 7062 (Fabianinkatu 30, Helsinki).

Kaikki yliopistot, tutkimuslaitokset ja muut tutkimusdatasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleeksi mukaan toteuttamaan tai seuraamaan tätä aineistonhallintasuunnitelmatyökalu-projektia (Tuuli).

Projektissa otetaan  todennäköisesti käyttöön valmis työkalu, jollainen on esimerkiksi DMPonline (https://dmponline.dcc.ac.uk/). Työkalu ei kuitenkaan ole sellaisenaan kovin hyödyllinen, vaan se vaatii kansallista ja organisaatiokohtaista räätälöintiä, ohjeita ja suunnitelmapohjia kansallisille ja pohjoismaisille rahoittajille, yliopiston omien tukipalveluiden linkitystä jne. Helsingin yliopisto on luvannut toimia työkalun testaamisessa pilottina ja Helsingin yliopiston kirjasto projektin koordinaattorina.

Hankkeeseen ei niinkään tarvita teknistä osaamista (HY ja ATT tarjoavat tämän), mutta tutkijapalveluiden osaajia ja tutkivaa käyttäjäkeskeistä kehittämisotetta omaavia asiantuntijoita toivotaan mukaan, kuten myös sellaisia henkilöitä, joilla on aiempaa tietämystä aineistonhallintasuunnitelmista (engl. Data Management Plan).

Apua tullaan tarvitsemaan mm.

  • tutkijoiden ja tutkimushallinnon tarpeiden kartoittamisessa
  • työkalun ja siihen liittyvien ohjeiden testaamisessa

Tilaisuuden järjestävät Helsingin yliopiston kirjasto ja Tutkimuksen tuen verkosto, SYN (Suomen yliopistokirjastojen neuvosto)

Lisätietoa:

Tuuli-starttiseminaarin sivu


Jari Friman, projektisihteeri
Tutkimuksen palvelut
Helsingin yliopiston kirjasto
jari.friman at helsinki.fi tai puh. 050 318 5086

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

Tilaisuuteen voi osallistua myös verkon kautta etäyhteydellä.