Ajankohtaista ATT-hankkeessa Ajankohtaista ATT-hankkeessa

Takaisin

Open Access -julkaisemiseen liittyvää tietoa ja koulutusta; Aalto-yliopiston uusi projekti

OPEN ACCESS JULKAISEMINEN  - TIETOA JA KOULUTUSTA YLIOPISTOJEN TUTKIJOILLE, OPETTAJILLE JA PALVELUHENKILÖKUNNALLE

Aalto-yliopiston Tutkimus- ja innovaatiopalvelujen ja Taideyliopiston ylläpitämässä Taideyliopiston tekijänoikeuspalvelussa on käynnistetty opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama projekti, jossa käsitellään käyttäjän näkökulmasta Open Access -julkaisemisen käytännön ongelmia ja etsitään vastauksia ja ratkaisuja tutkijoiden kysymyksille. Aineisto kootaan valtakunnallisille, avoimille ja helppokäyttöisille nettisivuille osoitteessa openaccess.aalto.fi.

Hankkeessa selvitetään, mitä Open Access tarkoittaa, kun tutkija haluaa tehdä tutkimusta, tarvitsee tutkimukselleen rahoitusta tai haluaa julkaista tutkimuksen tuloksia.

Lisäksi projektissa luodaan sopimusmalleja ja järjestetään koulutustilaisuuksia, joista tehdyt videot ovat myös katsottavissa Open Access -sivuilla. Nettisivujen on tarkoitus valmistua kevään 2015 aikana ja koulutukset järjestetään syksyllä 2015. Lisätietoa: projektikoordinaattori Sari Nokkanen, 050- 4349 313, sari.nokkanen@aalto.fi sekä tekijänoikeuslakimies Maria Rehbinder, 050-5700 396, maria.rehbinder@aalto.fi.